Make your own free website on Tripod.com

 

   TEST

 

The Hunt for Red October is a movie based on the 1984 novel by Tom Clancy.
Directed by John McTiernan
Stars: Sean Connery, Alec Baldwin, Scott Glenn, Sam Neill, and James Earl Jones

The Hunt for Red October is the first of several films based on Tom Clancy's CIA analyst figure, Jack Ryan [Alec Baldwin], who is drawn out of the grey-matter cubicle where he works into the world of "his" Russian profiles. Act one describes Ryan, an able theorist who must battle Soviet submarine captain Marko Aleksandrovich Ramius [Sean Connery] on an underwater chess board. Ramius is a complex captain who personifies the best of the Russian Navy at a global level. He is so respected one of his epithets is "THE schoolmaster" of the Russian Navy. His inner circle includes the elite, talented top officers in the Soviet underwater navy, all trained or tutored by him.

Hunt for Red October trivia quiz.

 

        

 

Sean Connery
Marko Ramius, Captain of the Red October

Sun 1° Virgo 45' conjunct Neptune, the Search for Utopia, and Regulus, Royal Star
Moon 23° Virgo 53'
Ascendant 6° Capricorn 07' - Midheaven 18° Scorpio 44'
Mars 28° Gemini 15' in Sixth House, Mars sextile Neptune
Mercury square Mars exact, Moon square Mars
Jupiter exalted, 12° Cancer 43' in Seventh House
Jupiter square Uranus, trine Midheaven
Sean Connery Destiny Path is 1 - pioneer, communication, good timing, media & facilitation

 

Alec Baldwin
Sun exalted 13° Aries 26', exact sextile Mars 12° Aquarius 46'
Jupiter 28° Libra 29' rx, opposite Mercury, trine Venus, conjunction Neptune
Jupiter sextile Pluto, and sextile Saturn
Uranus 7° Leo 36' rx square Neptune 3° Scorpio 57' rx
Destiny Path 3 - management, can balance in a changing world, guide for others

 

 

Sam Neill
Captain Borodin
Born: Omagh (Ireland)
Sun: 20° - 21° Virgo conjunction Venus and sextile Mars 20°05' Moonchild
Mars trine Jupiter, Mars sextile Venus
aka Doctor Alan Grant in Jurassic Park and Jurassic Park III
Destiny Path: 8

 

 

Scott Glenn
Bart Mancuso
, Captain of the Dallas
Born: Pittsburgh PA
Sun: 6° Aquarius 23'
Mars 14° Sagittarius 48' with Mercury sextile Mars within 2 degrees of perfect
dominant planets: Saturn, Pluto, Jupiter

 

James Earl Jones
Admiral Greer

Arkabutla Township MS - Triple Capricorn: Sun: 26° Capricorn 26' - Moon: 12° Capricorn 02'
Ascendant: 9° Capricorn 04' - Midheaven: 29° Libra 08'
Jupiter 14° Moonchild 02' rx exalted, deposited in the Seventh House

 

        

 

The Hunt for Red October.
Roger Ebert review of The Hunt for Red October

Sean Connery - official homepage and IMDb filmography
Sean Connery @ Harrison Ford - Indiana Jones page
Reilly: The Ace of Spies -- TV Series (Euston Films), Directed by Jim Goddard, Troy Kennedy Martin 1983
BACK Sean Connery Star Menu
BACK Gladiators, Fighters, and Champions

 

        

 

THE HUNT FOR RED OCTOBER


[click for answers]

1. Who first obtained the photograph of the Red October? a) United Nations, b) CIA, c) British Intelligence
2. Why can’t Jack Ryan sleep on the plane he takes to D.C.? a) coffee, b) turbulence, c) nerves
3. Submarine models were photographed using what effect? a) smoke, b) artificial colouring in water, c) blue screen & mat
4. What is the nationality of Captain Ramius? a) Russian, b) Lithuanian, c) Polish
5. Sean Connery’s hairpiece was designed to look like who? a) Al Pacino in Godfather III, b) Frontman for Sugar Ray, c) playwright Samuel Becket
6. The lighting effects inside the Dallas are based on what colour? a) red, b) blue, c) green
7. The Russian Protocol Officer reads about what event when the film begins? a) The War in Heaven, b) Armageddon, c) the fall of Babylon
8. At the White House briefing we learn the Russians have been told to _____ Red October.
9. Student nickname for Captain Ramius. a) The Bear, b) Moscow's Hammer, c) Vilnias Schoolmaster
10. Who is the first actor offered the role of Jack Ryan? a) Alec Baldwin, b) Richard Gere, c) Kevin Costner
11. What name did Captain Mancuso first give Red October? a) Silent Ivan, b) Typhoon Seven, c) Silent Thor
12. The Enterprise aircraft carrier Captain is in real life… a) A Navy sub commander, b) U.S. Senator, c) former waiter turned actor
13. When the officers meet for dinner, they dine on the course selected by … a) Sean Connery, b) Sam Neill, c) the mother of the director
14. At the bottom half of the hour, Captain Ramius always … a) looks over the computers, b) makes a crazy Ivan, c) speaks to the navigator about the charts
15. Opening scenes for the film were shot in… a) Alaska, b) New England, c) San Diego
16. Tupolov descended from … a) revolution leaders, b) aristocracy, c) genius in space technology
17. The Red October sailed on the 23rd, date of … a) the revolution, b) Petrov’s appointment , c) death of Ramius’ wife
18. In the closing scene we observe Ryan has remembered to bring home … a) A bear, b) flowers for his wife, c) recent magazines for Admiral Greer
19. Jeffery Pelt said when he isn’t kissing babies he is … a) not in an election year, b) playing golf, c) stealing their lolly pops
20. Just prior to the White House briefing Admiral Greer tells Ryan to … a) speak his mind, b) keep it simple, c) defer to the brass

 

  click here for answer list

 

        

 

   Indy Trivia Quiz - Keeping up with the Joneses
Shaman- Mystique
   Harrison Ford
   Trump XVIII The Moon
  BACK to Capricorn

 

 

RED OCTOBER TRIVIA QUIZ ANSWERS

Answers     1. c, 2. b, 3. a, 4. b, 5. c, 6. a, 7. b, 8. sink, 9. c, 10. c, 11. b, 12. b, 13. a, 14. b, 15. a, 16. b, 17. c, 18. a, 19. c, 20. a

Abramelin | Alchemy | Ancient Oracle | Articles | Artists ~ Rock & Roll | Astrology | Astroscape | Aura | Babylon 5 | Beat | beatles | Bus | Candles | Colour Waves | Constantine | Deva | Divination | Dowser | Early Heraldry | email | FAQ | Gladiator-Champion-Fighter | Haight-Ashbury | Heartwarmer * Bread & Roses | Hip | Hobbit Dowser - Nyll Greenwood | Hogwarts | House System * Sacred Tarot | Internal Spectrum | Lab | Mandala | Mask-Who Was That Masked Man? | Masked World | Matrix | Meditation Index | Middle-earth Inn | Mirror | Mountain | Mystique | Neutrals | Number 1-9 | 11-22-33 | Palm | Parapsychology | Phoenix | Quiz | Sacred Place | Shrine | Site | Sixth Sense | Son of Spooky | Space | Star Chart (by Zodiac) Listing | Star Trek | Star Wars  |  Still Zone |   Stonehenge | Tao | Transcription breaks | Transform | Tutoring | Twitter | Unicorn | Unknown Museum | Unnumbered Tarot | Us | US Time | Valentine | Vote Star Charts | Wall | Wands | Whale | Wizard | Your Elf | Zone

 

This Dowser Page is maintained by webmistress Gléwen Greycloak
last updated April 7, 2016